maanantai 27. lokakuuta 2014

Maanantain kuulumisia

'

Yllä oleva rakennus on paikka, jossa kuluvan viikon ajan tutustun autotekniikan opetukseen. Tänään aloitin tutustumisen heti aamusta ja täytyy sanoa, että vastaanotto oli erittäin positiivinen...kielimuurista huolimatta. Paikalliset autoalan opettajat eivät ihan hirveästi englannille taivu, mutta ei kyllä amigo Suomestakaan oikein espanjan kielelle..Tulkin tehtäviä hoitelivat autoalan opiskelijat yksi kerrallaan ja yrityksen puutteesta ei heitä voi moittia. Suurinta antia oli ehkä kuitenkin se, että nyt osaan tervehtiä ja esittäytyä espanjan kielellä melko kivuttomasti.



Yllä olevassa kuvassa on autoalalla opiskelevien ryhmien työjärjestykset. Ylempänä olevat kaksi työjärjestystä ohjaavat päiväopiskelijoiden päivärytmiä ja alla olevat aikuisryhmien. Aikuisryhmät koostuvat lähinnä työssäkäyvistä ihmisistä, joilta joko puuttuu tutkinto kokonaan tai ovat vaihtamassa täysin uudelle alalle. Nuoret opiskelevat klo 8.00-14.30 ja aikuiset klo 17.30-21.30 välisenä aikana. Nuoret valmistuvat kahdessa vuodessa ja sen jälkeen on mahdollisuus lähteä erikoistumaan esimerkiksi autosähkötekniikkaan. Aikuisilla tutkinnon suorittaminen kestää kolme vuotta.




Päivän aikana pääsin myös tutustumaan autoelektroniikan opetukseen. Kohderyhmä koostui ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoista, joita Juan ohjasi karhumaisen möreällä äänellä keskittymään tuntien aiheeseen. Opetus eteni siten, että aloitus oli klo 11.30 ja lopetus klo 14.30. Taukoja ei ollut muuten kuin noin klo 13.00, jolloin tupakoitsijat oli pakko päästää ulos, jotta elektroniset komponentit pysyisivät loppupäivän paremmin hyppysissä. Savuton koulu muuten tämäkin..

Juan kertoi päivän aiheet ensin oppikirjaa ja videotykkiä apuna käyttäen, jossa meni noin tunnin verran aikaa. Sen jälkeen aloitettiin yllä olevan oppimisalustan avulla käytännön harjoitteet eli syvennettiin opittua asiaa saman tien. "Ei huono" sanois Uotisen Jormakin tässä kohtaa...Nyt Jukka sanoo, että "Buenas noches" ja painaa pään tyynyyn.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti