torstai 30. lokakuuta 2014

Torstain antia

Tänään jatkettiin Manun kanssa siitä, mihin eilen jäätiin. Aamun avauksena viimeiset "tipsut" moottoritekniikan kokeeseen ja jos et ollut heti alusta alkaen paikalla - adios "tipsut". Manu ei liiemmin palannut ajassa taaksepäin, vaan mietteet olivat määrätietoisesti suunnattu eteenpäin. Noh, eihän linja-autokaan käänny hakemaan asiakkaita pysäkiltä - seuraavalla kerralla sitten kyytiin, jos olet ajoissa paikalla.

Kertauksen jälkeen aiheena oli pakokaasuahtimen toimintaperiaate. Se aihe tuntui kiinnostavan poikia hyvinkin kovasti. Aiheesta tuntui sikiävän hyviä keskusteluita, ja Manu selvästi puhui turvallisen liikennekulttuurin puolesta rauhoitellen poikien hevosvoimia uhkuvia suunnitelmia.



Pienen tauon jälkeen jatkettiin työsalissa moottoreiden purkamista. Ihan samaa innokkuutta ja ajattelua on opiskelijoilla täälläkin käytännön töihin liittyen. Ja tässä nimenomaisessa järjestyksessä. Manu -huudot raikuivat välillä siihen malliin työsalissa, että melkein olisi voinut kuvitella olevansa maineikkaan jalkapalloseuran peliä seuraamassa.





Iltapäivällä oli vuorossa sähkötekniikkaa Juanin opastuksella. Kolmen tunnin teoriatykitys sai silmäluomen jos toisenkin hieman painavammaksi. Onneksi Jukka-pojan selviytymispakkauksesta löytyi pinchos-tikut, joille löytyi näin sopivasti uusi käyttötarkoitus :)

Pojat selvästi "haastoivat" Juania tuntien aikana enemmän, ja jossain kohtaa olinkin kuulevinani Juanin vertauksia pelaaja Christiano Ronaldosta ja valmentaja Carlo Ancelotista. Eli valmentaja opettaa pelikuvioita ja antaa neuvoja, kun taas pelaaja toteuttaa opittua ja tekee maaleja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti